Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Synnytys- ja naistentautien osasto

 Synnytys- ja naistentautien osasto

Yhteystiedot


Käyntiosoite

Satakunnan keskussairaala
Sairaalantie 3
28500 Pori
E-rakennus, 1. kerros,
sisäänkäynti A-ovesta

Puhelin

Hoitohenkilökunta,
A-moduuli 02 627 7522
B-moduuli 02 627 7537
C-moduuli 02 627 7532

Osastonsihteerit,
puhelin 02 627 7531

Päivystävä
naistentautien hoitaja,
puhelin 044 707 7822


 

Imetyspoliklinkka,
yleensä keskiviikkoisin,
ohjaushuone 3,
puhelin 02 627 7538


Soitot: kello 8.00-11.00
Vastaanotto: 12.00-15.00


Faksi
02 627 7529

 Synnytys- ja naistentautien osasto

  • Yleistä
  • Hyvä tietää
  • Vastuuhenkilöt


 

Hoidamme sinua, jos raskautesi vaatii tarkempaa seurantaa ja hoitoa tai synnytystäsi pitää alkaa käynnistellä.

Hoidamme sinua ja vauvaasi synnytyksen tai keisarileikkauksen jälkeen.

Osastollamme toimii imetyspoliklinikka, joka on auki yleensä keskiviikkoisin kello 8.00-15.00. Poliklinikka tarjoaa puhelinneuvontaa tai voit sopia tarvittaessa henkilökohtaisen käynnin. Lisätietoa asiasta saat osastomme henkilökunnalta. Olemme tukenasi imetysongelmissasi myös sairaalasta lähdettyäsi.


Potilaitamme ovat:

  • raskaana olevat äitiyspoliklinikan tai synnytyssalin kautta tulevat
  • synnyttäjät ja vastasyntyneet synnytyssalin kautta tulevat
  • naistentautien potilaat päivystysaikana ensiapupoliklinikan kautta tulevat.


Raskautesi hoidon suunnittelemme juuri sinun tarpeitasi vastaavaksi. Suunnittelussa olet mukana synnytyslääkärin ja kätilösi kanssa.

Synnytyksesi tai keisarileikkauksesi jälkeen seuraamme sinun ja vauvasi vointia. Hoidamme, opastamme vauvanhoidossa, tuemme imetyksessä ja autamme sinua ja vauvaasi toimimaan yhdessä. Olet mukana hoidon ja ohjauksen tarpeen kartoituksessa ja suunnittelussa.
Tuemme ja opastamme isää vauvan hoidossa.


Haluamme tukea ja opastaa vanhempia omatoimisiksi vauvan hoidossa sekä tukea vanhemmuutta.

Päivystys naistentautipotilaiden osalta.

Vierailuajat

Toivomme, että läheiset noudattavat vierailuaikoja, mutta voimme tarvittaessa joustaa niistä. Läheisten kannattaa keskustella vierailuajoista ja muista vierailuun liittyvistä kysymyksistä henkilökunnan kanssa.

Vierailut vain perheen isälle ja lapsille kello 8.00–20.00. Ei muita vieraita.

Naistentautipotilaiden omaisille vierailuajat kello 14.00-16.00 ja kello 18.00-19.00.

Hoidamme naistentauteja sairastavia, raskaana olevia ja synnyttäneitä naisia. Naisten ikä vaihtelee murrosiästä pitkälle vanhuusikään.

Potilaamme tulevat suunniteltuun leikkaukseen lähetteellä tai päivystyksenä poliklinikan kautta.
 
Hoidamme eniten leikkauspotilaita. Tavallisimpia leikkauksia ovat kohdunpoisto eri tekniikoilla, laskeumakorjaukset, virtsanpidätyskyvyn korjausleikkaukset sekä munasarjoihin tehtävät leikkaukset.

Osastolla hoidetaan naistentautien päivystys arkisin kello 15.00–7.00 sekä viikonloppuisin.

Potilaat tulevat päivystyspoliklinikan kautta päivystysaikana, josta heidät ohjataan naistentautien päivystykseen.

Potilasmaksut

Lähetämme sinulle laskun sairaalamaksuista jälkikäteen. Lisätietoja maksuista kerromme Potilasmaksut-osiossa.​

Hoito-ohjeet

Löydät hoidon tueksi tarkoitetut ohjeet erilliseltä Hoito-ohjeet.fi –sivustolta. Kun klikkaat linkkiä, sivusto avautuu uudelle välilehdelle. Sivustolta löydät ohjeita, joita käytämme Satakunnan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.  


Toimimme opetussairaalana, joten osastollamme opiskelee käytännön harjoittelussa lääketieteen kandidaatteja ja hoitotyön opiskelijoita. Osallistumme lääketieteellisiin ja hoitotieteellisiin tutkimuksiin, jotka liittyvät erikoisalaamme.

Tilojen kuvaus

Uudet tilamme ovat valmistuneet keväällä 2015. Osastollamme on 30 potilaspaikkaa. Ne ovat 1-3 hengen potilashuoneissa. Osastollamme on yksi eristyshuone, sekä kolme perhehuonetta. Perhehuoneet ovat perheiden käytössä, jos osastomme potilasmäärä on pieni. Emme pysty takaamaan perhehuoneen saatavuutta. Perhehuonetoiveesi kannattaa esittää jo kun tulet synnytyssaliin. Selvitämme, onko huone saatavilla. Jokaisessa potilashuoneessa on wc ja suihkutilat.

Sinulla on käytössäsi potilashuoneessa lukollinen vaatekaappi, jossa voit säilyttää tavarasi. Suosittelemme, että jätät arvokkaat tavarasi kotiin. Sairaala ei vastaa hävinneistä tavaroistasi. Itsellesi tarvitset vain henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi. Vauvaa varten tavarat kannattaa säilyttää kotona, mikäli joku voi ne tuoda sinulle kotiinlähtövaiheessa. Kaappitilaa on vähän potilasta kohti.

Osastollamme on yhteinen oleskelutila potilaille. Voit tavata siellä muita potilaita tai mennä perheesi kanssa hetkeksi pois potilashuoneesta. Siellä on myös leikkitila perheen lapsille.

Osaston toiminta-ajatus

Synnytys- ja naistentautien osastolla työskentelee ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta. Haluamme antaa potilaillemme hyvää hoitoa. Huomioimme jokaisen potilaan yksilöllisesti ja kuuntelemme potilaan tarpeita ja odotuksia. Meille on tärkeää, että potilas saa itse osallistua omaan hoitoonsa. Annamme perhekeskeistä hoitoa, eli huomioimme hoidossamme myös potilaan perheen tarpeet ja kokonaistilanteen. Potilaillamme on nimetty omahoitaja.

Hoitotyömme osastolla on vuorovaikutukseen perustuvaa toimintaa, jonka tavoitteena on hyvä syntymä. Hyvä syntymä muodostuu yksilöllisestä hoidosta, joka lähtee äidin, vauvan ja perheen tarpeista. Toteutamme sitä raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan kaikissa vaiheissa.

Kun hoidamme potilasta, teemme yhteistyötä omaisten sekä monen eri ammattiryhmän kanssa. Terveydenhuollon ja lääketieteen opiskelijat suorittavat harjoittelujaan osastolla.

Perhekeskeisyys ja vauvamyönteisyys ovat merkittävät tekijät hoitotyössämme. Pyrimme huomiomaan nämä asiat kaikessa hoidossa.

Imetyksen tukeminen ja sen edistäminen on tärkeä tehtävämme. Olemme olleet toteuttamassa WHO:n Vauvamyönteisyysohjelman mukaista imetyksenedistämistyötä hoidossamme jo vuodesta 1995. Sen mukainen työ jatkuu edelleen sinun ja vauvasi hoidossa teidän parhaaksenne.

Potilaamme ovat hyvin eri-ikäisiä nuorista tytöistä vanhusikäisiin naisiin. Hoidamme potilaitamme hienotunteisesti ja meillä on vaitiolovelvollisuus.

Haluamme tarjota laadukasta ja ajanmukaista hoitoa naisille elämänkulun kaikissa vaiheissa.
Keräämme potilailta jatkuvasti palautetta. Lisäksi osallistumme sairaanhoitopiirin tekemään potilaspalautekyselyyn. Palaute auttaa meitä kehittämään hoidon hyötyä ja laatua. Haluamme myös vastata entistäkin paremmin potilaiden tarpeisiin.


Leikkaukseen tai toimenpiteeseen tulo

Ennen leikkaukseen tuloa saat ajan leikkausta edeltävälle käynnille. Tuolla käynnillä sairaanhoitaja haastattelee sinua ja lääkäri tekee tutkimuksia. Saat myös tiedon mihin aikaan sinun pitää tulla sairaalaan leikkauspäivänä.
Tule leikkauspäivänä sairaalan Leiko-yksikköön. Leiko-yksikkö on sairaalan B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Leiko tulee sanoista ”leikkaukseen kotoa”. Et siis ole sairaalassa hoidossa ennen leikkausta.
Leiko-yksikössä sinut valmistellaan leikkausta varten ja tämän jälkeen sairaanhoitaja saattaa sinut leikkaussaliin.

Osa potilaistamme tulee päivystyspotilaina naistentautien poliklinikan kautta.

Potilaat ovat hoidossa meillä yleensä yhdestä kolmeen vuorokautta. Potilaan kotiin pääsy riippuu hänen sairaudestaan, mahdollisen leikkauksen laajuudesta sekä hänen toipumisestaan.

Leikkauksen jälkeen

Kun lähdet sairaalasta, saat mukaasi ohjeita. Lue ne huolellisesti. Jos voinnissasi tapahtuu muutoksia, ota yhteyttä naistentautien päivystävään sairaanhoitajaan. Jos olet epävarma omasta hoidostasi tai hoidon tarpeesta, voit kysyä neuvoja ja ohjeita meiltä ympäri vuorokauden.​

Naistentautien yksikkö on palkittu Hyvä palvelu 2008 -palkinnolla.

Ylihoitaja Tuula Arvola
Osastonylilääkäri Merja Huttunen
Osastonhoitaja Tiina Virkanen
Apulaisosastonhoitaja Ulla Ilo

Päivitetty: 22.5.2017 15:53

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71
Faksi 02 627 7799
sähköposti kirjaamo@satshp.fi

Potilastietojen tilaaminen
Potilaskertomusarkisto

Satakunnan keskussairaala

Sairaalantie 3, 28500 Pori
Puhelin 02 627 71

Harjavallan sairaala

Sairaalantie 14, 29200 Harjavalta
Puhelin 02 535 4911

Satalinnan sairaala

Satalinnantie 77, 29200 Harjavalta
Puhelin 02 535 3011

Antinkartanon kuntoutuskeskus

Ravanintie 359, 28450 Ulvila
Puhelin 02 627 71