Virtsankarkailu ja laskeumat

​Virtsankarkailu ja laskeumat


Virtsankarkailua ja laskeumia tutkitaan urogynekologisella poliklinikalla . Tarvittaessa hoitoon tai sen suunniteluun osallistuvat myös fysioterapeutti  ja kirurgi.

Eriasteisesta virtsankarkailusta kärsii lähes puolet naisista jossain elämänvaiheessa. Virtsankarkailun vuoksi on syytä hakeutua tutkimuksiin, mikäli se heikentää elämänlaatua ja rajoittaa normaalia toimintaa kuten liikuntaharrastuksia tai sosiaalista elämää. Kun lääkärisi on tehnyt lähetteen poliklinikalle, saat ajanvarauskirjeen yhteydessä kyselylomakkeita ja virtsaamispäiväkirjan täytettäväksi. Lomakkeet ja virtsaamispäiväkirja olisi hyvä täyttää ennalta huolellisesti, jotta saamme mahdollisimman tarkkaa tietoa oireistasi tutkimuksen ja hoidon suunnittelua varten.

Laskeumat ovat hyvänlaatuisia, eivätkä siis ole vaarallisia. Hyvänlaatuisuuden vuoksi laskeumia hoidetaan vain, mikäli niistä aiheutuu oireita. Laskeumia voidaan hoitaa esimerkiksi limakalvojen hoidolla, rengas-tai kuutiohoidolla, fysioterapialla, elämäntapamuutoksilla tai mahdollisesti eri toimenpiteillä/leikkauksilla. Lääkäri tekee päätöksen kanssasi oikeasta hoitomuodosta.

Terveyskylä.fi/Virtsankarkailu 
Terveyskylä.fi/Laskeuma

Päivitetty: 8.5.2018 13:25