Potilas 
Tietopankki 
Hallinto 
Työnhaku 
 
 
 
Opas sairaalaantulijalle 
Osastojen ja poliklinikoiden kotisivut 
Poliklinikoiden ajanvaraus 
Potilasmaksut 
Potilaan oikeudet ja potilasasiamies 
Potilasturvallisuus 
Hoitoon pääsyn turvaaminen 
Ohjeet 
Vierailuajat 
Yhteystiedot 
Kartat 
Ajankohtaista 
Opetussairaala 
Tiedotteet 
Yhdistykset 
Kirjaudu sisään
Sisätautien vuodeosasto A6
 
 

Osastolla hoidetaan hematologisia eli erilaisia, useimmiten pahanlaatuisia verisairauksia sairastavia potilaita. Suurimman potilasryhmän muodostavat lymfoomaa, leukemiaa ja myeloomaa sairastavat potilaat.

Merkittävän osan osaston toiminnasta muodostaa polikliininen toiminta. Osaston yhteydessä toimivalla poliklinikalla potilaat saavat solunsalpaajahoitoja, tai muita sairautensa hoitoon liittyviä tukihoitoja.

Toimintamme tavoitteena on tarjota sairaanhoitopiirin väestölle korkeatasoista hematologista hoitoa. Hoitotyössä korostamme potilaan yksilöllisyyttä ja hoidon jatkuvuutta, sekä henkilökunnan hyvää ammattitaitoa.

Osastolla olevat potilaat ovat herkkiä saamaan erilaisia infektioita, siksi osastolle ei voi tuoda eläviä kukkia. Toivomme, ettette vieraillessa käytä voimakkaita hajusteita.

 
Hoitoon tulo

Hoitoon tulo tapahtuu pääsääntöisesti lääkärin kirjoittaman lähetteen avulla. Jo hoidossa olleita potilaita ohjataan erillisen ohjeen mukaan ottamaan yhteyttä suoraan osastolle, jos voinnissa tapahtuu muutoksia.

 
Sijainti

Satakunnan keskussairaala, vanha päärakennus, 6.kerros.

 
Päiväohjelma

7.00 Laboratorio aloittaa verikokeiden ottamisen
7.30 Aamupala ja lääkkeet
8.30 Aamupesut ja vuoteiden sijaaminen alkavat
9.30 Lääkärinkierrot alkavat
11.00 Lounas
13.30 Kahvi ja lääkkeet
14.00 Potilaiden kotiuttaminen alkaa
16.30 Päivällinen
19.30 Iltapala ja lääkkeet

Suoritettavien toimenpiteiden ajat saattavat muuttua ja vaihdella osaston kulloisenkin toiminnan mukaan. Esim. kotiutumisen suhteen kannattaa varautua siihen, että kotiutuminen saattaa siirtyä myöhemmäksi.

 
Vierailuajat

14.00 - 16.00
18.00 - 19.00

Muista vierailuajoista kannattaa aina neuvotella hoitohenkilökunnan kanssa. Vierailuajoista poikkeaminen niin sovittaessa on mahdollista. Vierailua voivat rajoittaa esim. potilaan omat voimavarat vastaanottaa vieraita. Isommissa huoneissa poikkeavat vierailuajat on myös aina sovitettava huomioiden kaikkien potilaiden tila ja tarpeet. Toivomme vieraidemme huomioivan osastolle tullessaan hyvä käsihygienian ja että esim. flunssaisena osastolla ei saa vierailla. Kaikissa vierailua koskevissa kysymyksissä kannattaa kysyä lisätietoja henkilökunnalta.

 
Potilastiedustelut

Mikäli tilanne niin vaatii, potilaan vointia voi tiedustella osastolta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Vastaamme mielellämme potilaan vointia koskeviin kysymyksiin. Jotta voisimme hoitaa potilaita mahdollisimman hyvin, toivomme kuitenkin, että omaiset ja potilaan läheiset sopisivat keskenään siitä, kuka tai ketkä tiedustelevat potilaan vointia. Toivomme myös, että tiedustelut tapahtuisivat päivällä klo 13-15, jolloin esim. lääkärin kierrot ovat päättyneet ja potilaasta on saatavilla mahdollisimman paljon tietoa. Illalla toivomme tiedustelujen tapahtuvan klo 19-20.

 

 
Henkilökunta

Henkilökuntarakenne:
osastonylilääkäri
2 erikoislääkäriä
osastonhoitaja
17 sairaanhoitajaa
perushoitaja
2,5 osastonsihteeriä
4 laitoshuoltajaa

Osasto on saneerattu v. 1998. Osastolla on 16 potilaspaikkaa. Huoneiden koko vaihtelee yhden hengen huoneista neljän hengen huoneisiin. Huoneissa on WC- ja suihkutilat. Jokaisessa huoneessa on televisio. Yhden hengen huoneissa on jääkaappi.

 
Yhteystiedot

Satakunnan keskussairaala
Sairaalantie 3
28500 Pori

osastonylilääkäri Seppo Vanhatalo, puh. 02 - 627 7065
erikoislääkäri Hanna Ollikainen, puh. 02 - 627 7064
osastonhoitaja Eija Koivisto, puh. 02 - 627 7060
osastonsihteerit, puh. 02 - 627 7061
hoitajat, puh. 02 - 627 7062

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@satshp.fi

 
Paluu 
 
 
 
 
Sivu päivitetty: 10.6.2011