Tuki-ovi

Yhteystiedot

Kirkkokatu 19
29250 Nakkila

Puhelin
02 674 4278

Asumisyksikön esimies
044 707 9100

Sähköposti
tuki-ovi@satshp.fi

Tuki-ovi

 

Tuki-ovi tarjoaa tukiasumista erityisryhmiin kuuluville ihmisille. Tukiasumisessa ihmiset asuvat omissa kodeissaan tai Tuki-oven asunnoissa ja saavat sinne sellaista tukea kuin tarvitsevat. Tuki-oven palvelut on suunnattu ensisijaisesti nuorille ja nuorille aikuisille. 

Toimintamme lähtee sinun tarpeistasi. Mietimme yhdessä kanssasi millaisia tukipalveluita tarvitset. Kunnioitamme itsemääräämisoikeuttasi. Haluamme, että voit elää sellaista elämää, joka on mahdollisimman paljon sinun itsesi näköistä. Tarjoamme yksilöllistä ohjausta ja kuntoutusta omaan kotiisi.  

Teemme kanssasi viikko-ohjelman. Sen avulla voit jäsentää mitä elämässäsi tapahtuu viikon aikana. Viikko-ohjelmaan merkitään esimerkiksi tukikäynnit, jolloin henkilökunta tulee luoksesi. Lisäksi viikko-ohjelmasta näkyy esimerkiksi mitä menoja sinulla on viikon aikana, Tuki-oven yhteinen viikkopalaveri ja vaikkapa tukikeskustelu, jossa keskustellaan sinun asioistasi sinun ehdoillasi. 

Tukiasuminen rivitalossa

Osa tukiasiakkaista asuu Tuki-oven rivitalossa. Se sijaitsee Nakkilassa. Rivitalon osoite on Kirkkokatu 19, Nakkila.

Tuki-oven rivitalossa sijaitsee myös henkilökunnan työtilat ja neuvotteluhuone. Neuvotteluhuoneessa järjestetään tavoitteellisia keskusteluryhmiä. Lisäksi kerran vuodessa tai tarpeen mukaan useammin järjestetään sinun asunnollasi verkostopalaveri. Verkostopalaverissa keskustellaan sinun asioistasi ja kuulumisistasi yhdessä sinun ja sinun kanssa toimiven henkilöiden kanssa. Tuki-ovessa on myös opetuskeittiö, jossa voit harjoitella ruuanlaittotaitoja yhdessä tai valmistaa yhteisiä aterioita.

Tuki-oven rivitalossa on neljä yksiötä. Niissä on avokeittiö sekä wc, jossa on yhdistettynä suihkuhuone.

Tuki-oven rivitaloasunnossa pääset opettelemaan itsenäistä asumista. Sen tavoitteena on, että muutat myöhemmin asumaan omaan asuntoon. Pääset päivittäin harjoittelemaan ruuanlaittoa, ravitsemusasioita ja siivoustaitoja. Henkilökunta ohjaa sinua näissä tilanteissa. Lisäksi saat ohjausta siitä, miten käsittelet elintarvikkeita turvallisesti ja puhtaasti. Keskustelemme kanssasi, jotta voit paremmin hallita omaa elämääsi ja selviytyä arjesta. Voimme jutella esimerkiksi rahankäytöstä tai siitä, miten huolehdit puhtaudestasi.

Meille on tärkeää, että sinulla on mielekästä tekemistä päivisin. Siksi kannustamme sinua, jotta löydät itsellesi työtä, työtoimintaa, opiskelua tai muuta mielekästä tekemistä.

Pidämme Tuki-ovessa viikoittain yhteisöpalaverin. Siellä pääset opettelemaan sitä, miten kerrot omia mielipiteitäsi. Lisäksi harjoittelemme yhteisöpalaverissa kompromissien tekemistä, eli sovittelutaitoja ja neuvottelutaitoja.

Tukiasuminen omassa vuokra-asunnossa

Voit myös asua itsenäisesti omassa vuokra-asunnossasi Nakkilan keskustan tuntumassa. Annamme sinulle tukea sen verran, kuin tarvitset ja haluat. Tukeen voi kuulua opastusta ja ohjausta, mutta myös taitojesi kartoitusta.

Kun muutat asumaan itsenäisesti, tarvitset luultavasti aluksi paljon tukea. Tavoitteenamme on, että alat itse uskoa omaan pärjäämiseesi ja alat hallita omaa elämääsi entistä paremmin. Silloin voimme asteittain vähentää tuen määrää. Tuemme sinua, jotta voit tehdä entistä enemmän omia valintoja, kehittää omaa ajatteluasi ja tehdä itsellesi mielekkäitä asioita.

Ohjaaja auttaa ja tukee sinua

Kun keskustelet ja toimit ohjaajan kanssa, opettelet samalla ratkaisemaan oman arkesi ongelmia. Ohjaamme sinua suunnittelemaan elämääsi. Siihen auttaa esimerkiksi se, kun teet oman viikko-ohjelman. Sinulla on mahdollisuus osallistua yhteisöpalaveriin, joka järjestetään joka viikko tukiasukkaille. Lisäksi järjestämme muuta yhteistä mukavaa tekemistä. Näissä tilanteissa tapaat muita tukiasumisessa asuvia ihmisiä ja voitte vaihtaa kuulumisia. Kannustamme sinua, jotta voit löytää omia harrastuksia ja muutakin toimintaa, kuin mitä me järjestämme.

Päivitetty: 4.5.2017 17:33