Lumisuo

Yhteystiedot

Mustikkakatu 4
38700 Kankaanpää

Puhelin
02 572 2653

Asumisyksikön esimies
044 707 9115

Lumisuo

 

​Lumisuo sijaitsee Kankaanpäässä, Järventaustan alueella. Se on 10 kehitysvammaisen ihmisen koti. Tarjoamme asumista ja siihen liittyviä palveluita vuorokauden ympäri. Meille voi tulla myös asumaan tilapäisesti tai voit käydä päivähoidossa. Sellaiset ihmiset, jotka asuvat itsenäisesti omassa asunnossaan, voivat saada meiltä apua ja tukea. Toimimme myös kehitysvammaisten ihmisten tukihenkilöinä ja meiltä voi saada puhevammaisen tulkkipalvelua.

Lumisuolla pääset osallistumaan arkipäivän työtehtäviin. Saat oman keittiöpäivän, siivouspäivän ja vaatehuoltopäivän, joihin osallistut kykyjesi mukaan. Vastuutehtäviä saat sen mukaan millaisia taitoja ja kiinnostuksen kohteita sinulla on.

Nimeämme sinulle kaksi omahoitajaa. He vastaavat yksilöllisestä suunnitelmastasi. Suunnitelma kertoo millaisia asioita sinun elämääsi kuuluu ja millaisia tavoitteita sinulla on. Siinä pohditaan myös keinoja, miten tavoitteita voi saavuttaa. Omahoitajasi pitävät huolta siitä, että yksilöllinen suunnitelmasi on ajan tasalla. He myös järjestävät vuosittain verkostopalaverin, jossa sinä ja läheisesi kokoonnutte pohtimaan miten mennyt vuosi on kulunut. Verkostopalaverissa suunnitellaan yhdessä tulevaisuutta.

Tavoitteenamme on varmistaa, että sinun elämäsi on mahdollisimman hyvää ja onnellista.


Lumisuon asumisyksikön vapaa-aika
Lumisuolla vapaa-aikasi kuluu harrastuksissa niin kotona kuin kodin ulkopuolellakin:

  • Seurakunnan työntekijä käy pitämässä säännöllisiä hartaustilaisuuksia Lumisuolla. Olemme myös esiintyneet seurakunnan tilaisuuksissa. 
  • Lumisuolla asuvat ihmiset ovat pitäneet Petäjä-opiston taidepiireistä. Taidepiireissä tehtyjä taideteoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä.
  • Liikuntatoimi järjestää kuntosaliryhmän kokoontumisia. Lumisuolla asuvia ihmisiä on käynyt kuntosalilla ja tutustunut uusiin ihmisiin. Lumisuon henkilökunta ei ole ollut mukana kuntosalilla.
  • Osa ihmisistä käy säännöllisesti ratsastamassa ja uimassa.
  • Käymme pienissä ryhmissä risteilyillä, konserteissa, teattereissa, erilaisissa tapahtumissa ja ulkona syömässä.
Päivitetty: 28.4.2017 15:30